Як обрати сонцезахисний засіб - Smak.ua

Як обрати сонцезахисний засіб

Настає пора гарячих пляжів та сонячних відблисків, а це значить, що пора потурбуватися вибором, правильного сонцезахисного засобу.
Як обрати сонцезахисний засіб - Smak.ua

Серед розмаїття, яке надають світові косметичні бренди сьогодні можна знайти креми і лосьйони високої якості з різними ступенями захисту, для дітей і дорослих, для людей з позитивною реакцією на сонці та для тих, хто важко переносить контакт з ним.

Читай также: Продукты для идеального загара

Види сонцезахисних засобів

1. Природні засоби захисту від сонця. До них відносяться натуральні масла: касторове, жожоба, паростків пшениці, ши, реп'яхову, волоського горіха і мигдалю. Вони не тільки захищають шкіру, але і допомагають зберегти в ній баланс поживних речовин, збагатити вітаміном Е, важливим для збереження молодості тканин і запобігання їх вигоряння на сонці. Такі кошти можна використовувати на пляжі. Наносити їх обов'язково після кожного купання, а після відвідування пляжу змивати під душем, так як на сонці вони починають виділяти канцерогенні речовини.

2. Крем для обличчя та тіла. Підійде для людей з тонкою, сухою шкірою, так як має щільну, але танучу на шкірі текстуру та добре зупиняє дію ультрафіолетових променів. Деякі креми діють так, що їх не треба повторно наносити після купання.

Читай также: Как путешествовать с малышом, чтобы комфортно было всем

3. Флюїди, гелі і лосьйони для засмаги більше підходять людям з чутливою та жирною шкірою, схильної до висипань. Якщо після сонця ви відчуваєте роздратування, то вибирайте засоби з заспокійливими екстрактами ромашки і алое вера.

4. Масло для засмаги, як правило, володіє не тільки сонцезахисним ефектом, але і поліпшує розподіл під шкірою пігменту. Це дозволяє отримати більш виразний відтінок та зробити його максимально рівномірним по всьому тілу. Підходить практично для всіх типів шкіри, крім випадків підвищеної чутливості до сонця - потрібні засоби з більш високим фактором захисту.

5. Спрей - додатковий засіб захисту, що дозволяє швидко охолодити та зволожити шкіру на пляжі. Дуже добре підходить для будь-якого кольоротипу.

6. Крем проти сонячних опіків - обов'язкова складова пляжної косметички! Засіб має високий ступінь захисту та запобігає пошкодження тонкої шкіри, що погано переносить сонячний вплив. Якщо ви володарка хорошої генетики, та швидко загоряєте, але любите спати на пляжі, то цей крем може виявитися вашим порятунком.

7. Шампунь для волосся з сонцезахисним фактором надає додаткову турботу про волосся. Особливо актуально застосування даного засобу, коли ви відправляєтеся на море та при частому відвідуванні солярію.

8. Стіки для чутливих зон - засоби в компактній упаковці для захисту губ і зони навколо очей. Варто відзначити, що їх же можна використовувати для захисту лиця, рук та шиї, декольте, якщо під рукою немає іншого засобу.

Читай также: Как быть восхитительной без макияжа: 10 полезных советов

Крім текстури і форми випуску, сонцезахисні засоби розрізняються за ступенем захисту:

2-4 SPF - підходить для тих, хто засмагає без проблем, від природи має смагляву шкіру;
• 5-15 SPF - застосовується людьми, які не схильні до сонячних опіків або провели на курорті вже кілька днів;
• 15-30 SPF - найкраще застосовувати тим, хто швидко згоряє і має світлу шкіру;
• 30-60 SPF - застосовується для дітей, а також людьми, які погано загоряють і відчувають дискомфорт при контакті з сонцем.

Основні складові сонцезахисних засобів

Крім стандартних компонентів, що відповідають за збереження самого засобу та його консистенцію, до складу сонцезахисних кремів входять органічні фільтри, які в свою чергу діляться на синтетичні та натуральні.

Серед натуральних компонентів ви знайдете поживні масла - джерела вітаміну Е і А: масло мигдалю, персика, морквяних насіння, жожоба, ши, оливи. Сюди ж можуть входити пом'якшувальні екстракти квітів орхідеї, ромашки, календули, алое вера (гель алое), поживні полісахариди, які виступають в якості імуномодуляторів і створюють додатковий захист для вашої шкіри.

Захисний ефект від ультрафіолету в засобах створюють хімічні речовини або світловідбиваючі частки. Обов'язково вивчіть склад, перед тим, як купити засіб, так як ці елементи мають кардинально різний принцип дії. Світловідбиваючі частинки підходять для тих, хто мало купається і більше загоряє або проводить більшу частину відпустки в сонячному місті. Мікрочастинки, які відштовхують від себе сонячне світло, фільтрують його, суттєво зменшуючи негативний вплив інфрачервоних і ультрафіолетових променів, але при частому купанні засіб потрібно буде наносити після кожного відвідування води, так як компоненти сонцезахисного засобу просто змиються водою.

Хімічні сполуки, що оберігають вас від сонця, часто входять в склади тих засобів, які не потрібно постійно наносити на тіло, навіть при частому купанні. Їх принцип дії полягає не в відображенні сонячного світла, а нейтралізації його негативного впливу вже в шарах шкіри.

В якості синтетичних УФ-фільтрів виступають такі компоненти, як бензофенони, ціннамати, саліцилати і похідні камфори.

Читай также: Где устроить пикник в Киеве: 5 отличных мест для отдыха

 

 

Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.
Слушать 'Lounge FM'
Красота
Волосы после окрашивания: 3 домашние процедуры по восстановлению
Очень часто после окрашивания волосы начинают расти гораздо медленнее, теряется их блеск, они становятся ломкими и безжизненными. Им нужна помощь! Мы подобрали 3 эффективных средства, которые помогут вашим волосам.
Для WOW-эффекта используйте лед: рецепты для всех типов кожи
Протирание кожи кубиками косметического льда – давно известное и проверенное средство. Попробуйте его и приготовьтесь вскорости слышать восторженные "Вау!" за спиной.
Как сделать курс антицеллюлитных обертываний дома
Увы, но практически каждая женщина рано или поздно сталкивается в своей жизни с целлюлитом, по-народному — «апельсиновой коркой». Сегодня мы расскажем, как сэкономить на салонных процедурах и сделать антицеллюлитные обертывания в домашних условиях.
Все материалы раздела
Как приготовить вкусные драники из кабачков
Как приготовить вкусные драники из кабачков
Это блюдо идеально подойдет для тех кто не любит овощи, например, для маленьких детей, так как эти нежные и вкусные ...
66
Вкуснейший орехово-сметанный соус: пошаговый рецепт
Вкуснейший орехово-сметанный соус: пошаговый рецепт
Вкус этого соуса оригинален и насыщен, он станет идеальным дополнением к мясу, рыбе и овощам.
24
Такая приятная - Клубничная диета: минус 2,5 кг за 4 дня
Такая приятная - Клубничная диета: минус 2,5 кг за 4 дня
Что может быть вкуснее и полезнее клубники? Эта ягода обладает огромным количеством полезных веществ, поэтому соблюдение ...
88
Фрикадельки по-македонски «Помидорка в бульоне»
Фрикадельки по-македонски «Помидорка в бульоне»
Нежные, ароматные тефтельки с томатами обязательно понравятся деткам, готовятся исключительно просто!
640
Датура махровая - ароматная королева сада
Датура махровая - ароматная королева сада
Необыкновенное растение, с огромными махровыми цветами-колоколами, которые раскрываются лишь на закате и источают ...
132
Клубничный Трайфл - простой и изысканный десерт за 15 минут
Клубничный Трайфл - простой и изысканный десерт за 15 минут
Отличный вариант легкого и вкусного десерта для дружеской вечеринки или романтического ужина. Уместным будет Клубничный ...
256
Блюда из спаржи: 7 лучших рецептов по версии SMAK.UA
Блюда из спаржи: 7 лучших рецептов по версии SMAK.UA
Спаржу не зря называют царицей овощей. Она является одной из древнейших овощных культур мира, которая когда-то ...
108
Сытный ужин: голубцы с рисом и сельдереем
Сытный ужин: голубцы с рисом и сельдереем
Сельдерей в сочетании с рисом, луком и капустой очень вкусен в качестве начинки для голубцов. Попробуйте и вы привнести ...
132
Вверх