10 продуктів, які краще вживати сирими - Smak.ua

10 продуктів, які краще вживати сирими

Вважається, що в сирому вигляді багато продуктів корисніші за ті, що пройшли теплову обробку. Обравши для приготування їжі спосіб, що припускає нагрів, ми знижуємо їх харчову цінність.
10 продуктів, які краще вживати сирими - Smak.ua

Теплову обробку краще застосовувати лише для тих продуктів, яким треба не просто надати нові якості, а знезаразити їх та підвищити засвоюваність. Усі ж інші, велика частина яких доводиться на фрукти та овочі, краще не готувати, а просто їсти їх в сирому вигляді.

Ці 10 продуктів принесуть вашому організму набагато більшу користь, якщо споживати їх зовсім не піддаючи тепловій обробці.

1. Риба

Риба, в першу чергу, цінується як джерело жиророзчинних вітамінів. Але при тепловій обробці доля харчових цінностей риби значно скорочується. Зберегти усі корисні властивості в продукті можна, якщо вживати її в сирому вигляді, роблячи з риби карпаччо, севиче або тартар.

2. Авокадо

У плодах авокадо містяться вітаміни E, З, В6, магній, а калію в ньому в два рази більше, ніж у бананах. Разом з оливковою олією він є цінним джерелом ненасиченого жиру. Авокадо досить ситний і добре тамує відчуття голоду. У сирому вигляді він стане відмінним доповненням до салатів, сендвічів або закусок.

Читай также: Гуакамоле

3. Кокос

М'якуш кокосу багатий на білки. У ньому присутньо в чотири рази більше клітковини, ніж у вівсяних висівках. Споживати його можна у складі салатів та десертів. Кокосова вода містить вісім незамінних амінокислот. Додайте до цього вітаміни групи В, кальцій, залізо, цинк, магній, фосфор і ви отримаєте натуральний природний напій, здатний відновити баланс краще за будь-який спортивний напій.

4. Зелений сік

Із завданням очищення організму відмінно справляються соки із зелені. Селера, петрушка, кінза, капуста, шпинат, огірки та інша зелень забезпечують організм ферментами, вітамінами, мінералами та антиоксидантами. Все, що треба для приготування такого напою - це викласти зелень у блендер і подрібнити.

Читай также: Салатная зелень: ее виды, применение и хранение

5. Сирий мед

Від звичайного меду він відрізняється не лише тим, що сирий мед не проходив очищення, обробку і пастеризацію. У його складі присутні амінокислоти, залізо, кальцій, магній, залізо, цинк, вітаміни B1, B2, B6, фолієва кислота. Сирий мед зміцнює імунну систему і покращує травлення.

6. Чіа

Насіння чиа цінується за зміст клітковини, антиоксидантів, вітамінів В3, В2, В1, спектру мінералів, а також за велику кількість Омега- 3 поліненасичених жирних кислот. Їх вживання в сирому вигляді підвищує імунітет, допомагає урегулювати рівень цукру в крові і вивести з організму токсини. Зазвичай насіння чіа додають в каші, салати і фруктові коктейлі.

7. Паростки пшениці

Цей унікальний очищаючий та омолоджуючий природний засіб з високою концентрацією амінокислот, вітамінів, мінералів, ензимів, амінокислот та антиоксидантів. Окрім цього у складі рослини є речовина, що має антиракові властивості. Включити паростки пшениці в меню також можна у вигляді соків.

Читай также: Злаки и бобовые дома

8. Маслини та оливкова олія

Ці продукти є цінним джерелом корисних для людини ненасичених жирів, а також вітамінів та мінеральних речовин, які повністю засвоюються організмом. Додавши їх у свій раціон в сирому вигляді, ви зможете нормалізувати артеріальний тиск, зміцнити імунітет і поліпшити роботу травної системи.

9. Натуральні сири

Сири, зроблені зі свіжого молока, багаті природними жирами, білками і мікроелементами. Їх регулярне вживання захищає організм від розвитку ряду захворювань. 

10. Ягоди

Свіжі або заморожені ягоди багаті антиоксидантами, крім того, в них міститься багато корисних речовин, що легко засвоюються організмом. До того ж ягоди, це дуже смачно!

Читай также: 10 лучших продуктов для домашнего детокса

 

Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.
Слушать 'Lounge FM'
Здоровье
То ли лето, то ли не лето: как помочь организму при резкой перемене погоды
Смена атмосферных фронтов, изменение атмосферного давления, скорости и направления ветра — эти и другие факторы ощутимо влияют на наше самочувствие. Что делать, когда нет времени на валяние в кровати?
Тополиный пух: 9 советов, которые облегчат жизнь аллергикам
Тополиный пух, жара… Для многих людей эти слова из популярной песни означают начало сезона аллергии. И хотя от нее практически нет избавления (полностью излечиться от сезонной аллергии удается лишь единицам), есть способы несколько облегчить жизнь в это в
Як захиститися від кліщів: корисні поради (відео)
Як відомо, ці паразити переносять різноманітні інфекції, зокрема хворобу Лайма та вірусний енцефаліт. Лікар-інфекціоніст Юрій Жигарев в ефірі ранкового шоу "Сніданок з 1+1" розповів, як уберегтися від кліщів і не підчепити інфекцію.
Все материалы раздела
Готовим в духовке: Голубцы с мясом и грибами под соевым соусом
Готовим в духовке: Голубцы с мясом и грибами под соевым соусом
Ароматные и невероятно вкусные голубцы с мясом и грибами никого не оставят равнодушным! Это сытное блюдо в отличие от ...
7
Серебристо-зеленая ель Биколор: особенности выращивания
Серебристо-зеленая ель Биколор: особенности выращивания
Вечнозеленая ель очень эффектно смотрится в любое время года. Это растение удачно сочетает высокую декоративность и ...
30
Торт-мороженое "Афины" - с бисквитом и ягодами
Торт-мороженое "Афины" - с бисквитом и ягодами
Безусловно этот вкусный освежающий десерт станет изюминкой летнего праздничного стола.
62
Творожная паста с зеленью для бутербродов (за 10 минут)
Творожная паста с зеленью для бутербродов (за 10 минут)
Сытная творожная закуска придется по вкусу всем любителям молочных продуктов. Ее можно намазывать на хлеб как паштет. ...
155
Как приготовить вкусные драники из кабачков
Как приготовить вкусные драники из кабачков
Это блюдо идеально подойдет для тех кто не любит овощи, например, для маленьких детей, так как эти нежные и вкусные ...
66
Вкуснейший орехово-сметанный соус: пошаговый рецепт
Вкуснейший орехово-сметанный соус: пошаговый рецепт
Вкус этого соуса оригинален и насыщен, он станет идеальным дополнением к мясу, рыбе и овощам.
24
Такая приятная - Клубничная диета: минус 2,5 кг за 4 дня
Такая приятная - Клубничная диета: минус 2,5 кг за 4 дня
Что может быть вкуснее и полезнее клубники? Эта ягода обладает огромным количеством полезных веществ, поэтому соблюдение ...
88
Фрикадельки по-македонски «Помидорка в бульоне»
Фрикадельки по-македонски «Помидорка в бульоне»
Нежные, ароматные тефтельки с томатами обязательно понравятся деткам, готовятся исключительно просто!
640
Вверх