Найкорисніші види борошна - Smak.ua

Найкорисніші види борошна

Про шкоду солодких і борошняних виробів відомо всім. Ці продукти шкодять не тільки фігурі, але і здоров’ю всього організма.
Найкорисніші види борошна - Smak.ua

Виною всьому вважається пшеничне борошно вищого гатунку, на основі якого і випікають хліб та всі кондитерські вироби. В процесі обробки борошна всі поживні речовини які знаходяться в ньому руйнуються, а вуглеводи набувають доволі негативної властивості. Але це зовсім не означає, що від борошняних продуктів слід зовсім відмовитися. Існують види цільнозернового борошна, вироби з яких не тільки не є небезпечними, а навіть корисні для споживання!

Гречане борошно

Гречане борошно знижує рівень цукру в крові на 20%, а тому незамінна для тих, хто страждає на діабет. Гречане борошно багате клітковиною, та має низький вміст жирів, що робить продукти виготовлені з цього борошна не тільки смачними, а й корисними. Харчові волокна поглинають та виводять з організму залишки жовчних кислот, жирів і шкідливий холестерин. Хліб, млинці, оладки з гречаного борошна гарантують насичення організму калієм, цинком, марганцем та магнієм.

Рисове борошно

З рисового борошна в странах Азії роблять їстівний папір для ролів і безліч різних солодощів. На його основі печуть пироги і готують дієтичні торти. Всі найцінніші властивості рисового борошна зберігаються і у випічці також. Хліб з рисового борошна - це джерело вітамінів групи В і РР. Також рисове борошно не містить глютен, та вважається дієтичним, антіалергенним продуктом.

Кукурудзяне борошно

Кукурудзяне борошно також не містить глютену. До складу борошна з кукурудзи входять такі незамінні амінокислоти як лізин і триптофан, без яких неможливо кровотворення і вироблення цілого ряду гормонів. Хліб з кукурудзяного борошна багатий кремнієм, нестача якого спричиняє втрату еластичності судин. Але «мінус» кукурудзяної муки в тому, що вона не має таких пекарських якостей, як пшенична - тісто гірше підіймається, а хліб виходить більш пористий і швидше черствіє.

Лляне борошно

Лляний хліб містить більше калію, ніж банани, які вважаються одним з головних його джерел. Тому лляне борошно незамінне для тих, хто страждає на серцево-судинні захворювання.
Льняне борошно має високу харчову цінність і насичає організм необхідними білками – зміст яких досягає 50%. У лляному борошні містяться необхідні організму жири Омега-3 в правильній пропорції з жирами Омега-6. Льняна мука – має корисні речовини, що володіють протираковими властивостями.

Амарантове борошно

Амарант перевершує всі зернові культури за вмістом калію і цінних амінокислот. Борошно з амаранту містить потужний антиоксідант, який захищає організм від розвитку ракових пухлин. З амарантового роблять не лише хліб, його також додають при приготуванні різноманітних каш і пюре.

 

Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.
Слушать 'Lounge FM'
Здоровье
То ли лето, то ли не лето: как помочь организму при резкой перемене погоды
Смена атмосферных фронтов, изменение атмосферного давления, скорости и направления ветра — эти и другие факторы ощутимо влияют на наше самочувствие. Что делать, когда нет времени на валяние в кровати?
Тополиный пух: 9 советов, которые облегчат жизнь аллергикам
Тополиный пух, жара… Для многих людей эти слова из популярной песни означают начало сезона аллергии. И хотя от нее практически нет избавления (полностью излечиться от сезонной аллергии удается лишь единицам), есть способы несколько облегчить жизнь в это в
Як захиститися від кліщів: корисні поради (відео)
Як відомо, ці паразити переносять різноманітні інфекції, зокрема хворобу Лайма та вірусний енцефаліт. Лікар-інфекціоніст Юрій Жигарев в ефірі ранкового шоу "Сніданок з 1+1" розповів, як уберегтися від кліщів і не підчепити інфекцію.
Все материалы раздела
Готовим в духовке: Голубцы с мясом и грибами под соевым соусом
Готовим в духовке: Голубцы с мясом и грибами под соевым соусом
Ароматные и невероятно вкусные голубцы с мясом и грибами никого не оставят равнодушным! Это сытное блюдо в отличие от ...
7
Серебристо-зеленая ель Биколор: особенности выращивания
Серебристо-зеленая ель Биколор: особенности выращивания
Вечнозеленая ель очень эффектно смотрится в любое время года. Это растение удачно сочетает высокую декоративность и ...
30
Торт-мороженое "Афины" - с бисквитом и ягодами
Торт-мороженое "Афины" - с бисквитом и ягодами
Безусловно этот вкусный освежающий десерт станет изюминкой летнего праздничного стола.
62
Творожная паста с зеленью для бутербродов (за 10 минут)
Творожная паста с зеленью для бутербродов (за 10 минут)
Сытная творожная закуска придется по вкусу всем любителям молочных продуктов. Ее можно намазывать на хлеб как паштет. ...
155
Как приготовить вкусные драники из кабачков
Как приготовить вкусные драники из кабачков
Это блюдо идеально подойдет для тех кто не любит овощи, например, для маленьких детей, так как эти нежные и вкусные ...
66
Вкуснейший орехово-сметанный соус: пошаговый рецепт
Вкуснейший орехово-сметанный соус: пошаговый рецепт
Вкус этого соуса оригинален и насыщен, он станет идеальным дополнением к мясу, рыбе и овощам.
24
Такая приятная - Клубничная диета: минус 2,5 кг за 4 дня
Такая приятная - Клубничная диета: минус 2,5 кг за 4 дня
Что может быть вкуснее и полезнее клубники? Эта ягода обладает огромным количеством полезных веществ, поэтому соблюдение ...
88
Фрикадельки по-македонски «Помидорка в бульоне»
Фрикадельки по-македонски «Помидорка в бульоне»
Нежные, ароматные тефтельки с томатами обязательно понравятся деткам, готовятся исключительно просто!
640
Вверх